Handboek Merkenrecht

Handboek MerkenrechtHet Benelux merkenrecht verandert continue. Door de onophoudelijke stroom van rechtspraak van het Hof van Justitie wordt het merkenrecht er niet makkelijker op en is het inmiddels echt een uitdaging om de materie te beheersen.

De kennis die ik in de loop van de jaren als docent heb verzameld en heb gedoceerd op het gebied van het Benelux merkenrecht, heb ik gebundeld in een handboek, waarin de hoofdlijnen van dit rechtsgebied op overzichtelijke wijze aan de orde komen. Ook heb ik aandacht besteed aan verwante onderwerpen als Gemeenschapsmerken, handelsnamen en domeinnamen. Het boek bevat veel voorbeelden, die de stof verduidelijken.

Het boek Merkenrecht is door de samenvattingen en toetsvragen na ieder hoofdstuk geschikt voor studenten die zich het vakgebied merkenrecht eigen willen maken. Daarnaast is het boek ook bij uitstek geschikt voor praktijkjuristen, door de overzichtelijke wijze waarop de onderwerpen worden besproken en de verhelderende voorbeelden.

“Zeer toegankelijk, helder, degelijk.”
Prof. mr. A.A. Quaedvlieg

“Het handboek geeft een duidelijk overzicht van het merkenrecht en is bovendien zeer toegankelijk.”
mr. D.A.J.M. Melchers

“Het handboek Merkenrecht is een toegankelijke weergave en behandeling van de meest belangrijke aspecten van het merkenrecht. De heldere illustraties zorgen voor een zekere vertaalslag tussen de theorie en toepassing in de praktijk, en de samenvatting en vraagstukken aan het eind van ieder hoofdstuk houden de lezer scherp en verduidelijken de leerstof.”  Özlem Demirkol

“Door het heldere taalgebruik is het Handboek Merkenrecht een uitstekend naslagwerk voor iedereen die te maken krijgt met het merkenrecht. De duidelijke voorbeelden en de overzichtelijke indeling zorgen ervoor dat het boek prettig leest. Daarnaast bevat het boek alle essentiële informatie voor eenieder die veel te maken krijgt met het rechtsgebied, of zich erin wil verdiepen. Het merkenrecht is geen gemakkelijk rechtsgebied, maar met dit boek is het voor iedereen te begrijpen.” Charley Robbers

 

Titel: Recht in hoofdlijnen
Rubriek: Merkenrecht
Auteur: F.G.M.M. Alsters
Taal: Nederlands
Bindwijze: paperback, gelamineerd
Formaat:17 cm x 24 cm
Jaar van uitgave: 2015
Pagina’s: 220
Prijs: 22,50  (incl. BTW, excl. verzendkosten)
ISBN 978-90-822787-1-2
NUR 163
Te bestellen via Academicstore en Bol.com